۲٫۷
(۳)

طنز در سخنرانی را میتوان به یک شمشیر دو لبه دو لبه تشبیه کرد که اگر از آن در زمان، مکان و شرایط مناسب استفاده کنیم میتواند کیفیت سخنرانی را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد و در نقطه مقابل اگر در شرایط نا مناسب و با در نظر نگرفتن اصول استفاده شود می تواند باعث شکست مسلم یک سخنران شود.

مزیت های استفاده از طنز در سخنرانی

زمانی که سخنران به روی سن می رود معمولاً یک دیوار ارتباطی بین او و حضار وجود دارد که استفاده از طنز مناسب می تواند حس نزدیکی و راحتی خیلی خوبی بین حضار و سخنران ایجاد کند.
زمانی که این حس راحتی بین حضار و مخاطبین ایجاد می شود برای هر دو طرف منافع خوبی دارد مثل اینکه ذهن مخاطبین در محیط احساس آرامش و امنیت می کند و سطح یادگیری تا حد قابل توجهی بالاتر می رود و سخنران هم زمانی که از شوخی و طنز استفاده می کند همی حس به ذهنش منتقل شده و استرس و ترس از سخنرانی او تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

طناز بودن انتصابی است یا اکتسابی ؟

همه ما خیلی از افراد را می شناسیم که در هر جمعی حاضر می شوند باعث شادی دیگران شده و به راحتی و با کلمات بازی می کنند و دیگران را میخندانند.
تصور خیلی از افراد این است که این افراد ذاتاً جذاب و از شخصیت خنده داری برخوردار بوده اند. اما اگر کمی در رفتار آنها دقیق شوید یا از خودشان سوال کنید، متوجه می شوید که آنها ذهنشان به دنبال موقعیت هایی برای خلق خنده است و نتیجه جستجو هم یافتن است و در گام بعدی در ذهن خود و بعد در جمع های کوچک و بزرگ شروع می کنند به تعرف کردن جوک و طنز و به همین ترتیب با تمرین و تکرار ذهن آنها خلاق شده و طنزهای جدیدتری می آفریند و در نتیجه آنها تبدیل به یک شخصیت کمدین می شوند.
درکل اگر می خواهید در سخنرانی طنزپرداز خوبی شوید که دیگران و خودتان لذت ببرید باید به یک شخصیت طناز تبدیل شوید.

چطور خوب طنز تعریف کنیم؟

بخندید و یاد بگیرید

یک تمرین بسیار کاربردی برای تبدیل شدن به یک کمدین این است که در هر موقعیتی که قرار دارید، مثل تماشای یک کمدین یا در کنار فردی که از نظر شما خوب شوخی می کند و جوک تعریف می کند، هرآنچه که باعث خندیدن شما می شود و دلیل اینکه چرا به آن موضوع خندیدید را یادداشت کنید و ببنید که شما چطور می توانید در مکانهای مختلف از این سبک شوخی استفاده کنید.
مدلی از طنز که باعث می شود خودتان بخندید برای شروع خوب است.

دیگران از چه رفتاری از شما خوششان می آید

برای همه افراد موقعیت هایی پیش آمده که چیزهایی را تعریف کرده اند و موجب شادی اطرافیان شده اند. برای شروع کار از این حرکات شروع کنید و هرجا که باعث شادی و خندیدن دیگران می شود به دلیل خندیدن و سبک و روشی که استفاده کردید دقت کنید و سعی کنید در دیگر موارد هم از این سبک استفاده کنید تا گام های اول را قوی برداشته باشید.

مطالعه کتابهای آموزش طنز در سخنرانی

تکنیک های طنازی مثل بزرگنمایی، بازی با کلمات، شوخی با خود و بسیاری موارد دیگر را با خواندن کتابهای آموزش طنز یاد بگیرید.متن سخنرانی و استفاده از طنز در آن

اضافه کردن طنز بعد از نوشتن متن سخنرانی

برای استفاده کردن از طنز در سخنرانی ابتدا متن سخنرانی خود را طراحی کنید.
در مرحله دوم بررسی کنید که کجای متن می توانی طنزهای مناسب استفاده کنید.
در مرحله سوم طنزها ونوشته های اضافی را حذف کنید.

سه اصل مهم در تعریف طنز در سخنرانی

همانطور که گفته شد استفاده از طنز می تواند باعث محبوب شدن و در نقطه مقابل باعث شکست سخنران شود.
برای اینکه بتوانیم بهترین استفاده را از طنز داشته باشیم باید به این سه اصل بسیار اهمیت بدهیم.

گوینده

یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین موارد در کیفیت طنز ، فردی که است که آن طنز را تعریف می کند که می تواند با لحن و ترفندهایی که به کار می برد یک مطلب را بسیار جذاب یا بی مزه جلوه دهد.

شنونده

اینکه در چه جمعی حضور داریم و مخاطبین ما چه کسانی هستند تعین کننده این است که تا چه حد می توانیم جلو برویم و از چه سبک شوخی و طنزی استفاده می کنیم.

شرایط

اینکه در زمان سخنرانی در چه شرایطی قرار داریم هم بسیار مهم است. مثلاً اگر به دلیل اتفاقی ناراحت یا خوشحال و یا اگر در بین قشر خاصی از جامعه با تعصبات و افکار خاص هستیم هم باید حواسمان به این موارد باشد.

مخاطب را بشناسید

شناخت مخاطب در استفاده از طنز هم مثل دیگر بخش های سخنرانی بسیار تعین کننده است و باید از قبل روی مخاطبان از لحاظ سن، جایگاه، جنسیت، قومیت، تحصیلات و ….و اینکه چه دیدگاهی نسبت به ما دارند توجه ویژه ای داشته باشیم.

پیشنهاد می کنم برای دستیابی به این مهارت مقاله شناخت مخاطب در سخنرانی را مطالعه بفرمائید

امیدوارم مطالب این مطلب برای شما مفید بوده باشد
شاد موفق و پویا باشید.
عباس طاهری

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 2.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.