۰
(۰)

 

سبک شخصی سخنران | به اعتقاد من هر انسان همانطور که اثرانگشت منحصر به خودش را دارد یکسری رفتارها و عکس العملهایی هم منحصر به خودش دارد که هیچکس دیگری نمی تواند مثل او خوب آن حرکات را انجام دهد. که اگر بتواند آنها را پیدا کند و در سخنرانی هایش به کار ببندد می تواند به عنوان یک برگ برنده برای خودش از آنها استفاده کند و شاهد نتایج فوق العاده آن باشد.
اشتباهی که خیلی از سخنرانان می کنند این است که از دیگران تقلید می کنند (البته منظورم الگوبرداری صحیح نیست) و من فقط به آنها این را می گویم که اگر مخاطبان شما آن حرکات و محتوا را دوست داشتند که سراغ شما نمی آمدند و می رفتند سراغ همان فرد. پس مخاطبان شما خود واقعی شما را دوست دارند که سراغ شما آمده اند.
پس باید تمام تلاشمان را بکنیم تا بهترن حرکات و منشهایی که متناسب با شخصیت ما است را پیدا کنیم و در سخنرانی هایمان به کار ببندیم تا به بهترین نتیجه ممکن دست پیدا کنیم.
در ادامه راهکارهایی برای پیدا کردن سبک شخصی ارائه خواهیم کرد.

سبک شخصی سخنران یعنی چه؟

سبک شخصی سخنران یعنی نگرش و واکنش مناسب سخنران نسبت به این سه مورد:
• نسبت به خودش
• نسبت به شرایطی که در آن سخنرانی می کند
• نسبت به مخاطبانی که برای آنها سخنرانی می کند.
برای اینکه بتوانم منظور از این سه مورد را بهتر بیان کنم یک مثال می زنم.

 

یک سخنران عصبانی با سبک شخصی سخنران خودخواه

سبک شخصی یک سخنران خود خواه

مورد اول فردی است که خودش را یک انسان کامل و دانا و همه چیز تمام می داند و شرایط را کاملاً به نفع خودش می بیند و تصور می کند که هیچکس دیگری توانایی ها و علم او را ندارد و کسی قدرت رقابت با او را ندارد و مخاطبان را هم افرادی احمق می داند که اگر در صحبت های خود دروغ و بزرگنمایی به کار ببرد هم متوجه نمی شوند و همچنان او را پیگیری می کنند.
نوع نگرش و واکنش این فرد نسبت به خودش، مخاطبان و شرایط به صورتی است که یک نگاه بالا به پایین دارد و با توهم اینکه همه چیز تمام است به دنبال رشد و یادگیری نمی رود و به مرور زمان مخاطبان خود را از دست می دهد.

یک مدرس در حال نوشتن رو ی تحته با سبک سخنران متواضعسبک شخصی یک سخنران متواضع و خیر رسان

حال فردی را تصور کنید که مدام در حال یادگیری و آموزش است و اصلاً هم ادعای دانایی ندارد، تمام فکرش این است که چطور می تواند به شیوه ای بهتر داشته های علمی خود ش را به دیگران منتقل و به آنها کمک کند.
مسلماً چنین فردی هم خودش بیشتر رشد می کند و هم باعث رشد دیگران می شود و نزد دیگران محبوب تر شناخته می شود .
این سبک شخصیتی مدام در حال تلاش کرد برای بهتر کردن زندگی خودش و دیگران است.
چطور سبک شخصی خودمان را پیدا کنیم ؟
اصلی ترین عامل برای رسیدن به این مهم این است که خود واقعی خودمان باشیم و سعی نکینم از کسی کپی برداری کنیم . باز هم تأکید می کنم که منظور الگوبرداری هوشمندانه نیست.

یک پسر در حال الگوبرداری بستن کراوات از سبک شخصی مرد

الگوبرداری

ابتدا تیپ شخصیتی خودتان را مشخص کنید و بدانید و بعد به سخنرانی سخنرانان مطرح دنیا که هم تیپ شما هستند نگاه کنید و مواردی که به نظرتان با شخصیت شما سازگاری دارد را در سخنرانی و رفتارهای خودتان بگنجانید و اگر متناسب با علایق خودتان دیدید به آن ادامه دهید تا به عادت تبدیل شود.
توجه کنید که حرکات و واژه هایی را که الگوبرداری می کنید را هم با لحن و مدل خودتان اجرا کنید و این کار فقط در حد ایده گرفتن باشد و با خلاقیت خودتان زیباتر و جذاب تر به نظر برسید.
سعی کنید حتماً از کسی که می خواهید الگو و ایده بگیرید از لحاظ تیپ شخصیتی تقریباً مثل خودتان باشد. مثلاً اگر درونگرا هستید خیلی بهتر است از سخنرانی های استیوجابز ایده بگیرید تا آنتونی رابینز که یک فرد برونگرا است .

بارش فکری و تصویر سازی ذهنی

یک راهکار فوق العاده تأثیرگذار این است که ابتدا هر ایده ای که به نظرتان می رسد برای اینکه زبان بدن بهتری داشته باشید و یا تکیه کلام و هرچیز دیگری که در ایجاد سبک شخصی شما موثر است را یادداشت کنید و در گام دوم خودتان را رو سن تصور کنید که در حال انجام آن حرکت هستید و بعد از خودتان سوال کنید که آیا این سبک مناسب من است یا خیر و تصمیم بگیرید که انجام بدهید یا خیر.
در این راه می توانید از کسانی که در این زمینه صاحب نظر هستند و کسانی که با شما همفکر هستند هم نظرخواهی کنید تا با گذشت زمان بهترین نتیجه ممکن را بدست بیاورید.

عجله نکنید

سبک شخصی چیزی نیست که در اثر چند هفته و چند ماه بخواهید به آن برسید و چون سبک شخصی شماست و متعلق به شما، باید با آزمون و خطا در اثر گذشت زمان و با استفاده از تکنیک هایی که گفته شد به آن دست پیدا کنید.
امیدوارم این مقاله برای شما موثر بوده باشد .
شاد موفق و پویا باشید
عباس طاهری

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.